fbpx

У мешканців села Пійло розділились думки щодо входження в Голинську ОТГ

Суспільство 10:27, 05.09, 2016

У села Пійло потенційної Голинської ОТГ Калуського району Івано-Франківської області відбулася позачергова сесія сільської ради, щоб остаточно визначитися з приводу того, до якої громади входити: Голинської чи Калуської?

У  рамках акції «Децентралізаційний марафон» тут побували  регіональні консультанти з правових і фінансових питань(проект «ПУЛЬС», який впроваджує Асоціація міст України за підтримки USAID) Марія Баран і Юрій Стефанчук. Нагадаємо, що згідно зі змінами до Перспективного плану формування територіальних громад Івано-Франківської області до потенційної Голинської ОТГ належать п’ять сіл – Голинь, Тужилів, Сівка Калуська, Пійло і Довге Калуське.  

Але, не зважаючи на те, що обласна рада дала «зелене світло» Голинській ОТГ, невдовзі Сівка Калуська відмовилася від такого формату об’єднання. У Пійлі також селяни почали дискутувати з приводу того, до якої громади входити: Голинської чи Калуської? Навіть активісти, які проти входження в Голинську ОТГ, на знак протесту перекривали дорогу з Калуша на Долину і вимагали скликати сесію Пійлівської сільської ради. 

Юрій Стефанчук, який виступив на позачерговій сесії Пійлівської сільської ради, зазначив, що Калуш, як місто обласного значення, має значний фінансовий ресурс, тому, поза сумнівом, селу Пійлу, що неподалік від нього розташоване, буде простіше в Калуській ОТГ. Все ж треба зважати і на думку людей, які воліли б бути у складі Голинської ОТГ, утворити саме сільську об’єднану територіальну громаду.  

На думку експерта, з огляду на те, що думки жителів Пійла розділилися, то  це питання потребує додаткового вивчення. Для цього потрібно створити ініціативну групу, яка б організувала широке громадське обговорення, за результатами якого було б прийнято рішення про те, куди входити: в Голинську ОТГ чи в Калуську ОТГ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: