fbpx

У міському парку переселенці висадили 99 троянд – на честь Конституції. ФОТО

Суспільство 12:17, 01.07, 2017

Близько двох десятків переселенців із зони АТО в Івано-Франківську висадили 99 троянд, аби показати, що Україна – єдина держава.

Директор КП "Центр розвитку міста та рекреації" Руслана Василюк розповіла, що напередодні Дня Конституції до неї звернулися активісти ГО "Родина Кольпінга на Прикарпатті" з пропозицією висадити троянди у парку. Підприємство їх підтримало і придбало 99 кущів троянд.
"Ця ідея виникла серед внутрішньо переміщених осіб. 99 троянд, тому що Конституція УНР була прийнята у 1918 році, тобто 99 років тому", – говорить Володимир Шегда, голова ГО "Родина Кольпінга на Прикарпатті".
 
Олександр Черкасов, житель Донецька, один з ініціаторів висадки троянд, який у 2014 році переїхав в Івано-Франківськ, говорить, що троянди – це символ об'єднання України.
"Де б ми не були, ми будемо саджати троянди. Щоб привернути увагу до того, що переселенці такі ж самі українці. І троянди є символом об'єднання нації".
Також акцією переселенці хочуть нагадати владі про свої права, які їм гарантує Конституція.
"Ми захотіли до Дня Конституції нагадати владі про наші права, і це місто для нас важливе. І ми сподіваємося, що влада поверне нам право голосувати на місцевих виборах та інші права, прописані у Конституції",  сказав Ігор Грицюк.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: