fbpx

Проти шокової терапії уряду: в Міжнародний день боротьби з бідністю профспілки вивели прикарпатців на протест. ФОТО

Суспільство 15:55, 17.10, 2016

Рада профспілок Івано-Франківської області зібрала масовий мітинг під стінами облдержадміністрації. Делегації з районів Прикарпаття протестують проти тарифної політики уряду та загального зубожіння.

Мітингувальники, – а на протест до обласної адміністрації в Івано-Франківську вийшли медики, вчителі, енергетики, працівники нафтогазової промисловості, – вимагають призупинити дію постанов Кабінету Міністрів України щодо підвищення ціни на газ та електроенергію, наслідком чого стало підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. 
 
"Підписавши угоду з ЄС, Україна задекларувала збагачення народу. Але уряди Яценюка-Гройсмана довели людей до зубожіння. Різко зросли платежі на компослуги, соціальні стандарти впали з ростом цін. Тому ми повинні сказати категоричне "ні" такій політиці уряду. А якщо уряд не прислухається – оголосимо всеукраїнський страйк", – розпочав мітинг голова обласної профспілки Ігор Басюк. 
 
Преставники профспілок області повідомили, що "стоять проти шокової терапії уряду". 
 
"Ми зібралися, щоб висловити протест, бо в кожній галузі є проблеми. У кожній галузі були локальні протести. Протестували прикарпатські нафтовики, медики, яким не виплачують зарплату. Основна наша вимога – це збільшення зарплати. Бо висока зарплата – це податки у бюджет, це сильна армія та єпропейська Україна", – висловив свою позицію голова обласної профспілки енергетиків Василь Гриньків. 
 
"Розмір зарплат освітян нашої країни не лише найнижчий в Європі, а й один із найнижчих у світі. Ми вважаємо, що при таких зарплатах підвищення ціни на газ та на комунальні послуги є як мінімум некоректним", – підтримав голова обласної освітянської профспілки Андрій Дем'янчук.
 
"Не потрібні субсидії, потрібні адекватні тарифи і підняття зарплат. Раз тарифи у нас європейські, значить, і зарплата має бути європейська!" – зазначив голова профкому науково-проектного інституту Валеріан Боднарук.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: