fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "У Надвірній відчувається справжній дух Різдва, який заряджає позитивом," – гості "Теплого Різдва" діляться враженнями від фестивалю. ВІДЕО

"У Надвірній відчувається справжній дух Різдва, який заряджає позитивом," – гості "Теплого Різдва" діляться враженнями від фестивалю. ВІДЕО

Суспільство 19:51, 13.01, 2017

Цьогоріч Надвірна стала центром різдвяного дива, де лунають колядки та проводять унікальні заходи – триває фестиваль "Тепле Різдво". Щодня його відвідують сотні надвірнянців та гостей з різних куточків Прикарпаття та інших регіонів, вони вже мали змогу куштувати запашні пампухи, брати участь у майстер-класах із виготовлення пряників та ялинкових іграшок, відчути дух Різдва з музичними колективами.

А днями тут відбувся масштабний концерт  гостей забавляв відомий у Європі гурт "Joryj Kłoc" з новим альбомом колядок "KOZA".

Гості фестивалю не стримують своїх емоцій – кажуть, "Тепле Різдво" перевершило всі сподівання, тут цікаво і весело як дітям, так і дорослим і все проходить в найкращих національних традиціях.

"Були на фестивалі минулого року, але цього року тут ще краще, цей фестиваль згуртовує та здружує людей. Море позитивних емоцій, навіть незважаючи на такий мороз, фестиваль справді вдався, дякуємо його засновникам і учасникам", – діляться надвірнянці.

Завітали на фестиваль і гості з Косівщини, хочуть в наступному році таку ідею продовжити і в своєму районі.

"Це одне з небагатьох міст області, де організували таке святкування. Тут підтримують національні традиції. І відчувається в Надвірній дух Різдва. В новому році бажаю всім здійснення мрій, миру, спокою, благополуччя всім родинам, любові і Теплого Різдва", – зазначає депутат Косівської районної ради від партії "ВОЛЯ" Петро Іванишин.

"Різдво в Надвірній дуже привітне і тепле. Вкрадемо таку чудову ідею для Косівського району", – додала жителька села Шешори Христина.

Під час фестивалю, за словами гостей, отримали гарні спогади та прекрасний настрій на весь рік. 

"Я отримала надзвичайно позитивні емоції, тут дуже тепла енергетика, надіюсь, що таке "Тепле Різдво" допоможе нам побороти наші проблеми, адже воно дуже позитивно налаштовує людей на весь рік", – каже гостя "Теплого Різдва".

Цього року до організації фестивалю, за словами Тетяни Пришляк, підійшли більш ґрунтовно, допомагала районна та міська влада, відділ культури, завдяки чому залучили багато місцевих виконавців. Крім того, будь-які вертепи, колядники, які самоорганізовувались, мали можливість виступити на сцені.

"Всі надвірнянці і гості міста змогли першими почути колядки у виконанні неповторного автентичного і дуже драйвового гурту "Joryj Kłoc". Атмосфера надзвичайно тепла, думаю, всі, хто побував у нас на "Теплому Різдві", відчули тепло наших  сердець. В час Різдва ми повинні колядувати, об’єднуватись, прославляти Христа – і тим ми стаємо сильнішими як нація", – зазначає організатор фестивалю, депутат Надвірнянської районної ради від партії "ВОЛЯ" Тетяна Пришляк.

Самі музиканти з гурту "Joryj Kłoc" теж висловили своє задоволення фестивалем.

"Дуже приємно, що було багато дітей. На холодному повітрі всім було дуже тепло, ми грілись на сцені разом з гостями фестивалю. Нам сподобалась ваша шопка, яка зроблена із сіна. Там дуже неординарні образи, такого ми ще не бачили. Хочемо побажати, щоб ви ніколи не цурались того, ким ви є, вкладалися в свою культуру, кохалися в ній, розвивалися в ній. І ми вам будемо допомагати це робити", – діляться музиканти.

Нагадаємо, основною місією фестивалю є благодійність, виручені кошти з продажу товарів, проведення майстер-красів та іншого відправлять на допомогу онкохворим діткам.

"Дякуємо організаторам, що не дають забути про традиції і за ту атмосферу, яку вони створили в місті, тут панує справжній дух Різдва. Ми вдячні організаторам, що виручені кошти йтимуть на допомогу онкохворим діткам Івано-Франківщини", – каже Ліда Менів, представник благодійного фонду "Долоньки доброти".

Нагадаємо, фестиваль "Тепле Різдво" у Надвірній проходить з 22 грудня по 22 січня. Попереду ще кілька днів святкування, виступить театр "Воскресіння" з різдвяною казкою, семінаристи Львівської духовної семінарії з 13 на 14 січня організують українську дискотеку. Організатори запрошують усіх долучитися до фестивалю й отримати незабутні враження та тепло Різдва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: