fbpx

У Надвірній відкрили пункт європейської інформації

Політика 12:57, 27.09, 2016

В понеділок, 26 вересня, в Надвірнянській центральній районній бібліотеці відбулось відкриття пункту європейської інформації в рамках програми Європейського Союзу "Еразмус+".

Українська бібліотечна асоціація стала переможцем  проекту "Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся у пунктах європейської інформації в бібліотеках України". Проект передбачає розширення мережі центрів європейської інформації (ЦЄІ), створених на базі більшості ОУНБ, і відкриття в містах і районах по всій Україні пунктів європейської інформації (ЄІ), інформаційно-методичне забезпечення бібліотекарів щодо їх діяльності та активізацію роботи бібліотек з популяризації європейських цінностей, інформує прес-служба Надвірнянської міської ради.

Проект реалізовується з метою надання широкого доступу до інформаційних ресурсів із питань європейської інтеграції та поширення знань про засади функціонування Європейського Союзу, діяльність керівних інституцій ЄС, відносини між Україною та ЄС, політику європейської інтеграції України та європейські цінності.

Координатор проекту Надвірнянської центральної районної бібліотеки Тетяна Гавриленко наочно презентувала зміст, мету та завдання цього проекту. Також вказала на інтернет-ресурси, на яких можна отримати всю необхідну інформацію про співпрацю України та Європейського Союзу, про навчання в Європі, партнерські проекти тощо.

Міський голова Зіновій Андрійович поділився досвідом співпраці громади міста в рамках програми ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Завдяки реалізації міжнародних проектів в минулому році стало можливим замінити вікна на енергозберігаючі в Надвірнянській ЗОШ №2 та ДНЗ "Квітка Карпат", а також реалізувати ще 3 проекти. Також зазначив, що цього року м. Надвірна стало учасником програми "Smart Сity", у впровадженні якої активну допомогу надають громадські організації. Міський голова розповів про співпрацю Надвірної з містами-побратимами Пруднік (Республіка Польща) та Крнов (Чехія), завдяки якій учні наших шкіл беруть участь в програмі міжнародного обміну досвідом, відвідують міста-побратими, де мають можливість спілкуватись зі своїми однолітками. На завершення всім присутнім продемонстрували фільм "Україна – це Європа".

Пункт європейської інформації відчинений в Надвірнянській центральній районній бібліотеці і готовий надати всім охочим необхідну інформацію про євроінтеграцію та співпрацю України з Європейським Союзом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: