fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "У нас є 600 фактів катувань на Донбасі – зняття шкіри, скальпа, кастрація, заливання свинцю в горло", – Луценко

"У нас є 600 фактів катувань на Донбасі – зняття шкіри, скальпа, кастрація, заливання свинцю в горло", – Луценко

Політика 17:05, 21.09, 2017

Генеральна прокуратура України розслідує 600 випадків катувань на Донбасі, повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

«У нас є 600 фактів катувань – знімання шкіри, скальпа, кастрування, заливання свинцю в горло, розчленування, розпинання на хресті, посилання пішки на мінні поля, якими займаються російсько-терористичні війська. 600 осіб», – сказав він на засіданні парламентського комітету Асоціації між Україною і ЄС, яке відбулося у Дніпрі, передає Радіо Свобода

Він також нагадав, що через воєнні злочини на Донбасі ГПУ оголосила про підозру міністру оборони Росії і ще двом десяткам російських військових високопосадовців.

«Прокуратура одночасно воює на всіх фронтах – на фронтах війни на Донбасі, бо, як ви розумієте, тисячі вбитих, в тому числі цивільних, означають тисячі кримінальних проваджень. Оцінити факти воєнних злочинів Росії – також це наша задача, і ми оголосили про підозру міністру оборони Російської Федерації і 20 генералам та адміралам російської армії, котрі звинувачуються в злочинах проти людяності та інших воєнних злочинах», – сказав Луценко.

Підтвереджень даних про 600 випадків катувань з інших джерел наразі немає.

Конфлікт на Донбасі триває від квітня 2014 року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі, проте Москва неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті. Росія ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: