fbpx

У наступні два дні на Прикарпатті – сильні зливи, град, у горах – селі

Суспільство 16:10, 23.05, 2017

Штормове полпередження на 24 та 25 травня оприлюднили в управлінні з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської ОДА.

24 травня в Івано-Франківській області грози, вдень подекуди град та шквали 17-22 м/с, вранці та вдень місцями сильні дощі, у Карпатах – дуже сильні дощі, попереджають рятувальники.

Аналогічний прогноз оприлюднила синоптик Наталка Діденко:

"Дощі з грозами і навіть сильні зливи – на заході України.  Трохи похолодає у західних областях, ще б пак, зливи – +14+19 градусів"

 У зв'язку з очiкуваними сильними зливами 24–25 травня на рiчках області прогнозують пiдйом рiвнiв води на 0.5–1.5 м, на окремих дiлянках рiчок – до 2,0 м. Мiсцями можливий вихiд води на заплаву.

При сильних зливах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах iснує загроза утворення селей. 

На вихідних синоптик прогнозує дощі, а 29 травня – заморозки.

"Перескочу через кілька днів вперед.Бо таке робиться, що навіть не знаю, з чого почати. Але почну з того, що мене вже навіть розізлило. Аналізуючи елегійно і ретельно прогностичні карти, можна сказати, випадково забрела у наступний понеділок. Уважно розглядала карти на суботу-неділю, і раптом, як блискавка. На прогностичній карті, якій я дуже довіряю, у ніч на понеділок, на 29 травня, на сході та місцями півночі України є ймовірність заморозків. 

29 травня – заморозки. Нема навіть сили ставити знак оклику. Словом, попередила. Уточнення – обов'язково, але на сьогоднішній день – є ймовірність заморозків на сході та півночі України на ніч у понеділок 29 травня.

Тепер – вихідні. Дощі в суботу в Україні скрізь, крім сходу. Дощі в неділю скрізь, крім півночі. Це ще потребуватиме деталізації та уточнень", – попередила. Наталка Діденко. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: