fbpx

У Нацгвардії підтверджують, що військових забезпечують неякісною формою, — Дерев’янко

Суспільство 14:30, 12.08, 2015

Військова форма, якою забезпечували Нацгвардію, не відповідає вимогам ГОСТів, ДСТУ та технічних умов.

Про це йдеться у відповіді головного управління Нацгвардії на запит народного депутата від партії "ВОЛЯ" Юрія Дерев'янка

У відповіді зазначається, що 2014 року такі фірми як ТОВ "Олтекс" та ПрАТ "Астра Люкс" виграли тендер на закупівлю польових костюмів (куртка, шатни), утеплених польових курток та утеплених польових штанів. Між ними та військовою частиною було укладено угоди про закупівлю.

"З метою перевірки якості товару відповідно до умов договору посадовими особами військової частини разом з представниками Служби безпеки України в присутності представників ТОВ "Олтекс" та ПрАТ "Астра Люкс", за участі фахівців ДП "Укрметртестстандарт" було здійснено відбір зразків речового майна та здано до лабораторії аналітичних досліджень та випробувань продукції легкої промисловості і засобів індивідуального захисту ДП "Укрметртестстандарт" для перевірки на відповідність чинним ГОСТам, ДСТУ та технічним умовам", — йдеться у відповіді. 

"Відповідно до висновків про результати оцінки відповідності встановлено, що речове майно не відповідає вимогам ГОСТів, ДСТУ та технічних умов", — наголошують в Нацгвардії.

У відомстві також зазначають, що за умовами договорів, у разі поставки недоброякісного товару або поставки товару з порушенням вимог договору ТОВ "Олтекс" та ПрАТ "Астра Люкс" зобов'язані сплатити військовій частині штраф у розмірі 20% вартості недоброякісного товару. У разі невиконання вимог заявлених претензій військова частина, буцімто, звертатиметься до Господарського суду за примусовим задоволенням її вимог.

Нагадаємо, раніше Юрій Дерев'янко, народний депутат Юрій Дерев'янко звернувся до Міноборони, СБУ та ГПУ з вимогою перевірити факти забезпечення українських військових неякісною формою та надати інформацію про використання коштів, які надійшли на підтримку української армії.

Депутат зазначив, що згідно з інформацією прес-центру СБУ, дві комерційні фірми поставили Центральній базі забезпечення Національної гвардії України "польові літні" та "утеплені польові" костюми на 42,2 млн гривень.

Згідно з експертизою, проведеною з ініціативи СБУ, виявилося, що військова форма не відповідає вимогам державних стандартів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: