fbpx

У Палаці Потоцьких запрацювала еколокація фестивалю "Porto Franko Gogol Fest". ФОТО

Стиль життя 13:32, 08.06, 2016

У рамках фестивалю "Porto Franko Gogol Fest" розпочалася робота на еколокації у Палаці Потоцьких. Протягом п'яти днів тут франківці та гості міста зможуть навчитися, як жити у гармонії з природою та її дарами, як їх використовувати у побуті та полегшити своє життя.

Організатори планують показати, як посадити "урбан-сад" – все, що можна посадити у себе на балконі чи вдома, будуть організовуватись дитячі майстер-класи ліплення з глини та з виготовлення ляльок-мотанок.

Представники "Української молодіжної кліматичної організації" приїдуть до Франківська, щоб прочитати лекції і показати практично, як на сонці варити каву та з велогенератора заправляти мобільний телефон.

Куратор екоплатформи фестивалю Марія Похолок зазначає, що на фестивалі розкриють відвідувачам усі актуальні світові тенденції.

"Всі ці речі називаються "сталим домогосподарством". Ці тенденції зараз цікаві Європі і світові – як зберегти і закумулювати енергетику, як оздоровити планету в широкому сенсі. Ми будемо мати купу сміття, яка символізуватиме сміттєзвалище в Рибному, і покажемо, як робити так, щоб найменше було відходів і щоб ми жили "пермакультурненько". Тобто у нас тема пермакультури – домінуюча", – розповіла кураторка.

Найважливішим надбанням еколокації стане побудова портативної екопечі, яку збудує екобудівельник Андрій Бобровицький. Піч буде використовуватися для приготування різних страв з гуцульської кухні, бездріжджового хліба, органічної кухні.

"Тут буде представлена органічна їжа. Посмакувати тут зможуть і вегани, і вегетаріанці, і фрукторіанці. Усі зможуть насолодитися процесом",  додала Марія Похолок.

Екопіч залишиться у місті і зможе використовуватися на інших заходах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: