fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • У франківських медзакладах запровадять електронні картки і пацієнти зможуть записуватися в електронні черги

У франківських медзакладах запровадять електронні картки і пацієнти зможуть записуватися в електронні черги

Здоров'я 14:35, 21.06, 2017

У рамках медичної реформи усі медичні заклади в Україні змушені будуть перейти на електронні системи e-health. В Івано-Франківську вже почали роботу над впровадженням електронної системи ​Medics в клініках міста.

Начальник управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко каже, що у наш час неможливо бути осторонь інформаційних технологій і медична сфера має прийняти інновації.

"Я є лікар. Я не знаю, що таке ІТ-технології, але розумію, що без них сьогодні не можна. Я можу чітко сказати, що з липня, чи з серпня, чи з вересня в Івано-Франківську точно буде електронна реєстратура, електронна черга в закладах охорони здоров'я. В нас буде електронна картка пацієнта, електронний кабінет пацієнта і електронний кабінет лікаря. Це є вимога часу!" – пообіцяла Марія Бойко.

Сьогодні в Івано-Франківську співзасновниця компанії Medics Галина Василевська розповіла про процес підключення лікарень до онлайн-платформи медичних послуг та переваги, які від цього отримають лікарі та пацієнти. 

Сервіс Medics дозволяє записатися на прийом онлайн, зберігати результати обстеження в електронній картці пацієнта, оцінювати лікаря, залишати відгуки про нього, використовувати електронний рецепт в режимі онлайн. Платформа вже успішно працює в більш ніж 30 медичних закладах Хмельницького та запроваджується в інших містах України. Medics є офіційним партнером МОЗ в процесі запровадження e-health в Україні.

"Це медична реформа у чистому вигляді. Вона дає можливість кожному пацієнту заключити контракт з лікарем, а лікарю отримати зарплату за принципом: гроші йдуть за пацієнтом", – пояснює Галина Василевська.

Медична платформа дозволить поєднати різні медзаклади. Незалежно від того, де раніше обслуговувався пацієнт  у приватній чи державній клініці, його електронна картка міститиме усю інформацію про хвороби, щеплення та інші медичні показники. Лікар зможе мати до них доступ, лише якщо пацієнт заключить з ним контракт. Уся інформація зберігатиметься в одному місці і не губитиметься. Окрім цього, пацієнт зможе отримати електронний рецепт і завдяки мобільному додатку знатиме, де можна придбати ліки та скільки вони коштують.

За кожного пацієнта лікар буде отримувати 230 гривень на рік. При цьому лікар зможе набирати собі необмежену кількість пацієнтів. Очікується, що в середньому лікар зможе мати близько 2500 пацієнтів у рік, що означатиме досить гідну для нього зарплату. А для пацієнтів в Івано-Франківську це буде безкоштовно.

На минулому тижні адміністрація міста підписала попередній меморандум щодо запровадження системи в усіх медичних закладах Івано-Франківська. Галина Василевська каже, що процес впровадження системи у будь-якому медзакладі може пройти за два тижні. А завдяки гранту в Івано-Франківську це буде відбуватися безкоштовно.

На переконання розробників програми, електронна система допоможе досягти більшої прозорості стосовно як окремих лікарів, так і цілих медустанов.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: