fbpx

У поліції розповіли подробиці аварійної посадки літака на Коломийщині. ФОТО

Суспільство 12:38, 24.07, 2017

Під час аварійної посадки літака на Прикарпатті травмувалися пілот та два пасажири. Пілот не мав жодних дозвільних документів на керування літаком.

Як писав КУРС, у суботу між селами Корнич і Королівка Коломийського району невдало приземлився літак.

Як пояснив пілот, через технічні несправності двигуна він змушений був здійснити термінову посадку. 

Після отриманого повідомлення про перекидання літака під час посадки та травмування людей на місце події невідкладно виїхали працівники слідчо-оперативної групи місцевого відділу поліції, які з’ясували, що на борту приватного повітряного судна "CESSNA 182P" перебували, окрім пілота, ще четверо пасажирів, жителів сіл П’ядики, Жуків Коломийського району та смт. Обертин Тлумацького району, інформує СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Як з’ясували правоохоронці, під час польоту над містом Коломия та ближнім селом Корнич через технічні несправності пілот вирішив здійснити посадку на пасовищі біля села Корнич. При посадці на трав’янисту поверхню передня стійка шасі з’їхала у рів, через що літак перекинувся. У результаті аварії пасажир, житель П'ядиків, із тілесними ушкодженнями у вигляді закритої травми живота та пілот – із забоями грудної клітки та забійної рани губи госпіталізовані у Коломийську ЦРЛ, а ще один пасажир отримав перелом кісток носа, після надання медичної допомоги його відпустили. 

Варто зазначити, що жодних дозвільних документів на керування повітряним судном пілот не надав. 

За цим фактом розпочато досудове розслідування, яке проводить СУ ГУНП в Івано-Франківській області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 281 (порушення правил повітряних польотів) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. 

Наразі слідство з’ясовує усі обставини події.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: