fbpx

У Польщі покажуть фільм про гуцульську кухню, який знімали на Верховинщині. ФОТО

Суспільство 19:47, 15.06, 2017

Поляки покажуть Верховинщину в п'ятисерійному фільмі, який вийде у вересні цього року.

Верховинщину відвідав почесний консул України в Тарнуві Бартоломей БабуськаІз почесним гостем побували журналісти одного з провідних телеканалів Польщі – TVP на чолі із відомим кулінарним польським журналістом Робертом Макловичем (його прадід та прабаба із Надвірної та Кутів Івано-Франківської області), інформує прес-служба Верховинської РДА.

Журналіст веде кулінарну програму, тому сконцентрувався саме на смачних перевагах Гуцульщини.

Зйомки відбувалися у гостинному домі "Магурка", де шеф-повар Анатолій Тинкалюк показував полякам, як готуються гуцульські страви. Робертові, як професійному польському повару, особливо сподобалися "гуцульські голубці", а від "гуцульської кишки" був взагалі в захваті.

Журналісти також відвідали місцевого жителя Верховини Василя Кікінчука, який має дев'ять коней- "гуцуликів". Гості з Польщі покаталися на бричці.

Знімальна група побувала в музеї гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів імені Романа Кумлика. Екскурсовод Наталія Гузак-Кумлик ознайомила присутніх із гуцульською культурою, звичаями та традиціями на Верховинщині, граючи на 15 гуцульських музичних інструментах та співаючи співанок.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: