fbpx

У франківському профучилищі №13 відкрили музей-кімнату "Галицька світлиця"

Культура 17:27, 16.02, 2017

У вищому профучилищі №13 відкрили музей-кімнату "Галицька світлиця", де зібрали вишиті рушники, автентичний національний одяг, стародавні предмети побуту і знаряддя праці.

Всі експонати зібрані власноруч педагогічним колективом та студентством. До наповнення світлиці долучилися і мешканці мікрорайону "Пасічна". Принесли речі, які їм передавалися у спадок з діда-прадіда. Це і дитячі колиски, і бабусине намисто, і сакральні образи святих, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Ідея створення такого музею виникла ще 5 років тому, розповідає дирекція училища. Для цього виділили кімнату в навчальному закладі. Миром по нитці наповнювали фонд "Галицької світлиці". Але кількість зібраних експонатів нині вражає, зізнаються у ВПУ. Тож у перспективі планують розширити музей. За рахунок складських приміщень.

Урочисте відкриття "Галицької світлиці" супроводжувалося святковим концертом. Його підготували вихованці училища. За українськими традиціями гостей зустрічали хлібом-сіллю.

Двері "Галицької світлиці" відчинені для всіх відвідувачів. Тож дирекція ВПУ запрошує поринути в історію рідного краю, оглянувши їхній музей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: