fbpx

У Прикарпатській поліції вшанували пам'ять загиблих колег. ФОТО

Суспільство 15:03, 22.08, 2016

У поминальних заходах з відзначення Дня пам'яті, які відбулися в Головному управлінні Національної поліції в Івано-Франківській області, взяли участь члени родин загиблих правоохоронців, керівництво та особовий склад поліції.

Заходи розпочав керівник обласної поліції Віктор Шкутов:

"Сьогодні Україна вшановує пам'ять своїх мужніх синів, які віддали найдорожче – власне життя за мир і спокій у державі. У День Спомину живі квіти вкривають підніжжя пам’ятників та обелісків працівникам органів внутрішніх справ, у капличках і храмах палають пам’ятні вогні. Ми схиляємо голови у глибокому смутку за своїми колегами, які пішли із життя, до останнього подиху виконавши свій службовий обов'язок. У цій скорботній Книзі пам’яті прізвища 22 вартових правопорядку, загиблих в АТО та у боротьбі зі злочинністю на території області. Важко підібрати слова, щоб загоїти рани матерів і дружин. Вони завжди житимуть у наших серцях і у пам'яті прийдешніх поколінь".

Віктор Шкутов назвав імена і прізвища полеглих та запевнив, що їхні сім’ї ніколи не залишаться поза увагою і опікою прикарпатської поліції, інформує СК ГУНП в Івано-Франківській області.

До пам’ятника загиблим працівникам міліції поклали квіти та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Вдовам, матерям та дітям загиблих працівників полковник поліції Віктор Шкутов вручив матеріальну допомогу.

Від родин загиблих виступила матір загиблого працівника із Верховинського району Марія Пацино. У своєму виступі жінка попросила вибачення у свого сина, що не змогла бути із ним поруч у останню хвилину. 

"Невимовний і незагоєний біль у серці – хоронити своїх дітей, сказала зі сльозами на очах Марія Пацино. – Але мій син дуже гордився професією правоохоронця, він з великим патріотизмом і піднесенням їхав у АТО, і коли я плакала і просила його не їхати, він сказав: "Мамо, а хто поїде, як не я, хто Вас захистить?" І сьогодні я вже не маю старшого сина. На все воля Божа, і у мене підростає молодший захисник. Хочу Вам сказати, і мене зрозуміють усі матері, такі, як я, що я і понині не змирилася із тяжкою втратою. Мені здається, що він живий, десь тут, поруч".

Також у своєму виступі Марія Пацино подякувала першому заступникові голови Івано-Франківської обласної ради Сергію Басарабу та голові Верховинської РДА Олегу Лютому за сприяння у наданні житла. Керівництву прикарпатської поліції жінка подякувала від імені усіх родин загиблих правоохоронців за теплоту, щирість і турботу про них.

"Ми щоразу відчуваємо вашу підтримку – і моральну, і матеріальну. За вашу доброту, розуміння і піклування ми всі щиро вдячні вам", – зазначила вона.

Віктор Шкутов ще раз засвідчив свою повагу і надалі пообіцяв підтримувати сім'ї та надавати допомогу, щоб виростити дітей загиблих гідними синами і дочками родин правоохоронців.

На завершення заходів біля пам'ятної стелли відбулася панахида.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: