fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • У Прикарпатському клінічному онкоцентрі проводять безкоштовне обстеження учасників АТО на магнітно-резонансному томографі

У Прикарпатському клінічному онкоцентрі проводять безкоштовне обстеження учасників АТО на магнітно-резонансному томографі

Здоров'я 13:40, 07.01, 2017

У Прикарпатському клінічному онкологічному центрі з ініціативи головного лікаря центру, члена Івано-Франківської "Солідарності" Володимира Романчука для учасників антитерористичної операції проводять безкоштовне обстеження на магнітно-резонансному томографі.

Зі слів Володимира Романчука, томограф для закладу вдалось закупити ще у 2008 році. Це один з перших в Україні апаратів МРТ, отриманих державною установою такого рівня, інформує прес-служба БПП "Солідарність".

"Наразі це єдиний томограф в області, який знаходиться в державній установі. Усі решта знаходяться у приватній власності, – повідомив Володимир Романчук. – Пройти обстеження у них учасники АТО не завжди можуть собі дозволити, адже приватники безкоштовно послуги не надають, а вартість обстеження висока. Тому попри те, що це суттєво збільшує навантаження на наш томограф, ми вирішили повністю безкоштовно надавати їм допомогу. Наша принципова позиція – жодних коштів, жодних благодійних внесків від бійців ми не беремо. Це найменше, що ми можемо зробити для людей, які захищають мир на нашій землі".

Зі слів головного лікаря онкологічного центру, для максимальної ефективності та оперативності послуги учасникам бойових дій на сході України надаються за направленням від обласної клінічної лікарні. З цією метою Володимир Романчук підготував відповідний наказ та погодив його у Департаменті охорони здоров’я.

"В обласній лікарні є усі необхідні спеціалісти – невропатологи, нейрохірурги тощо. Вони нам надають усю необхідну інформацію. Завдяки цьому ми маємо чітку локалізацію для обстеження та робимо МРТ бійцям без будь-яких проблем", – зазначив Володимир Романчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: