fbpx

У прикарпатському селі в одну ніч обікрали дві церкви

Суспільство 19:49, 20.11, 2016

В селі Монастирчани на Богородчанщині обікрали одразу два храми, які знаходяться у кількох метрах один від одного.

Із церкви Святого Дмитрія УГКЦ в Монастирчанах злодії винесли всього 500 гривень – це гроші, отримані із продажу церковних календарів, та пожертви прихожан.

Бліц-Інфо настоятель храму отець Василь розповів, що невідомі залізли в церкву, виламавши планку на бокових дверях.

"Вони забрали всі гроші, що були у скриньці. Також шукали їх у шафі, звідти повикидали все, так само повикидали все у паламарці – шукали гроші. Кіот відкрили, що на престолі, де святі тайни, але правда, там нічого не рушили",  зауважує священик.

За його словами, в іншу церкву залізли так само – виламавши бокові двері.

"Щоправда, там наробили більшої біди – винесли більшу суму, ще й дозволили собі закурити в церкві. Вони пили вино та курили в храмі, збивали попіл на образи",  обурюється отець Василь.

У Нацполіції факт крадіжок підтвердили. За словами прес-офіцера Мирослави Белдик, з храму Великомученика Дмитра УПЦ викрали 15 тисяч гривень, що знаходилися у шухляді столу.

"Слідчо-оперативна група провела огляд місць злочину та вилучила всі докази. За фактами крадіжок з проникненням розпочато досудове розслідування, а також розпочато оперативно-розшукові заходи щодо встановлення зловмисників",  зазначила Белдик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: