fbpx

У "Прикарпаттяобленерго" розповіли, у що інвестуватимуть в 2017-18 роках

Суспільство 07:38, 18.07, 2017

15 липня в АТ "Прикарпаттяобленерго" відбулося відкрите обговорення проекту змін до Інвестиційної програми компанії на 2017 рік та проекту Інвестиційної програми на 2018 рік.

В обговорені взяли участь представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій, інформує прес-служба компанії.

Технічний директор компанії Олег Сеник презентував предмет обговорення, зокрема зупинився на основних розділах Інвестпрограм.

Він звернув увагу присутніх, що три четверті заходів, передбачених в проектах Інвестпрограм, спрямовані на підвищення якості послуг з передачі електроенергії, зокрема на будівництво, реконструкцію та модернізацію електромереж.

Так, у 2017 році заплановано розпочати реконструкцію підстанції 110 кВ Косів, замінити обладнання 10 кВ на підстанції 35 кВ "Шкірзавод". Також для підвищення надійності електропостачання в повітряних мережах середньої напруги пропонується у 2017 році встановити 26 реклоузерів на фідерах з протяжністю більш як 30 км. 

Основним ефектом від застосування реклоузерів в цьому випадку є значне скорочення часу пошуку і локалізації пошкодження, оптимізація роботи оперативного персоналу.

Щодо проекту Інвестиційної програми 2018 року, то було зауважено, що при переході компанії на стимулююче тарифоутворення основні інвестиції будуть спрямовані на перебудову повітряних ліній 0,4-10 кВ, в основному у гірських районах.

Планується перебудувати 146,7 км ПЛ-0,4 кВ з використанням самонесучих ізольованих проводів у селах Брустури, Прокурава, Космач, Розтоки Косівського району, Устеріки, Хороцево Верховинського району, Ворохта Яремчанської міськради, Глушків Городенківського та Стефанівка Калуського району. Окрім того, для вирішення проблем дефіциту потужності планується розпочати будівництво ПС 110 кВ Поляниця та відгалуження ПЛ-110 кВ "Ямна – Ворохта".

А для підвищення надійності роботи міських мереж планується прокладання ряду кабельних ліній 0,4-10 кВ в м. Івано-Франківську та м. Коломия.

Також на зустрічі було розглянуто пропозиції та зауваження, які надійшли на адресу компанії за період громадських обговорень проекту змін до Інвестпрограм, який тривав місяць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: