fbpx

У приміському селі до кінця року збудують дитячий садок на 90 місць. ФОТО

Суспільство 16:14, 14.07, 2016

Руслан Марцінків, спільно з заступником Олександром Левицьким та директором департаменту освіти та науки Ігорем Смалем, оглянули будівництво садочка в селі Хриплин та проведення останніх приготувань до навчального року у садочку "Вишиванка".

"Питання садочків є дуже актуальним у нашому місті. Крок за кроком будуємо нові дошкільні заклади. Вже з 1 вересня цього року новий садочок «Вишиванка», що в мікрорайоні Пасічна, відкриє двері для найменших франківців. А з 1 січня 2017 року дітки села Хриплин матимуть змогу відвідувати дошкільний заклад у межах села, що дозволить трохи розвантажити садочки міста", – зазначив міський голова.

Садочок села Хриплин цікавий тим, що його перебудували з адмінбудинку з урахуванням сучасних тенденцій у будівництві. Садочок уже побудовано на 88 відсотків, залишається облаштування, благоустрій та підведення води. За словами головного підрядника, до 24 серпня всі будівельні роботи буде завершено, пише КУРС з посиланням на прес-службу міськвиконкому.

У садочку зможуть розміститися 90 дітей. У селі зараз є 75-80 дітей, тобто це цілком вирішить проблему дитячого садка в селі.

За словами сільського голови Хриплина Романа Соколика, проблем з тим, що сюди водитимуть дітей з міста, не виникне. Адже за своєю специфікою Хриплин, хоч і вважається приміським селом, але знаходиться трохи віддалено від міста.

Тим часом у новозбудованому садочку "Вишиванка" завершується облаштування кімнат. Є недобір діток у старшу групу садочка, всі інші групи заповнені цілком.

"Ми в процесі завершення. Проте з першого серпня батьки, чиї діти потрапили до садочка, будуть приносити свої документи в дошкільний заклад. З цього ж дня розпочне роботу персонал, який працюватиме в садку. А вже з першого вересня ми готові починати новий навчальний рік", –розповіла завідувач дошкільного закладу "Вишиванка" Наталя Кучеренко.

Скільки маленьких франківців ходитимуть у "Вишиванку", ще не можуть точно сказати, адже немає списків пільгової категорії. Але садочок здатен прийняти 250 діток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: