fbpx

У Рахові відкриється музей гуцульської різьби

Культура 20:02, 04.11, 2014

14 листопада у Рахові відкриється музей гуцульської різьби Юрія Павловича. Це знаний на усі Карпати майстер-різьбяр, уродженець Чинадієвого Закарпатської області, який вчився у Львові, тривалий час працював у Косові, жив і творив у Міжгірї, а згодом у Рахові.

Тоді ж відбудеться презентація повноколірної стосторінкової книги-альбому мистецтвознавця з Косова  Аделі Григорук і уродженця Рахова, нині львівського журналіста, видавця та літератора Олександра Масляника "Юрій Павлович: Сповідь душі", інформує ОДТРК "Карпати".

Як зазначають автори книги, для Юрія Павловича мистецтво стало власною версією української історії та національної філософії, тим всесвітом у собі, який справляє потужний вплив на формування самосвідомості, культурного коду українця, а відтак допомагає пробудити пам’ять роду, збагнути тяглість етнічної традиції, свою приявність в українському бутті в усіх його вимірах – минулому, сучасному й майбутньому. Юрій Павлович є продовжувачем традицій славних династій різьбярів Шкрібляків-Корпанюків, з учня став навчителем і створив власну школу гуцульської різьби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: