fbpx

На фестивалі "Тепле Різдво" маленькі надвірнянці вчилися декорувати смаколики. ФОТО

Культура 19:44, 04.01, 2017

У рамках фестивалю "Тепле Різдво" майстриня Ольга Кеба провела благодійний майстер-клас із декорування імбирних пряників. Нагадаємо, саме ці смаколики у багатьох світових і європейських країнах асоціюються зі святами – їх випікають перед Різдвяними святами, продають на численних ярмарках.

Про це йдеться на сторінці фестивалю у Фейсбуці.

"Найголовніше для мене – робити людям добро, – розповідає Ольга Кеба. – Неодноразово я брала участь у різноманітних ярмарках у Надвірній, на яких збирали кошти для вояків АТО, Максима Марцінковського, який тоді важко занедужав. І зараз благодійний і приємний посил – всі зібрані кошти спрямують у благодійний фонд "Долоньки доброти", який опікується онкохворими дітьми".

Під час майстер-класу пані Ольга у дечому привідкрила свої секрети – до складу тіста входить сушений корінь імбиру, різноманітні прянощі і спеції, що дозволяє зберігати пряник більше дев’яноста днів.

"Таке моє захоплення виникло з того, що я захотіла навчитися випікати такі тістечка для своєї дитини, – розповіла майстриня. – Після відвідин спеціальних курсів я зуміла опанувати це мистецтво і тепер вже сама проводжу презентації у різноманітних кафе".

Гасло життя талановитого і обдарованого кондитера Ольги Кеби – помогти тим, хто цього потребує. Завдяки цій акції "Тепле Різдво" перетворилося у справжню територію добра, де здійснюють мрії і панує дитяча радість і усмішки.

Нагадаємо, фестиваль "Тепле Різдво" у Надвірній розпочався 22 грудня та триватиме до 22 січня. Виручені на фестивалі кошти направлять на рахунок благодійного фонду "Долоньки доброти", який збирає гроші на лікування онкохворих дітей. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: