fbpx

У ринві на фасаді Центру польської культури в Івано-Франківську знайшли гранату. ФОТО

Суспільство 17:20, 05.09, 2017

На фасаді Центру польської культури та європейського діалогу, що на другому поверсі приміщення на Січових Стрільців, 56 в Івано-Франківську, знайшли гранату.

Цю інформацію "Галці" підтвердили у прес-службі управління патрульної поліції. Правоохоронцям повідомили, що під час профілактичної чистки системи кондиціювання технічний працівник Центру виявив гранату у металевій ринві.

Під час зовнішнього огляду поліціянти помітили, що схожа на бойову гранату знахідка має гачок, за який і зачепилася. Припускають, що у зловмисника міг бути задум, аби цей механізм привів гранату в дію.

Працівники Центру польської культури та діалогу викликали вибухотехніків.

Як повідомили КУРСу в секторі комунікації головного управління обласної поліції, бойова граната РГД-5 (протипіхотна уламкова ручна граната дистанційної дії наступального типу) була із запалом. Вибухотехніки її розрядили і передали слідчим на експертизу.  

На місці працюють оперативники поліції і СБУ. 

За фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

КУРС писав, що під пішохідним мостом через Бистрицю Солотвинську виявили вибуховий пристрій.

Пізніше СБУ опублікувала фото вибухівки, закладеної під пішохідний міст в Івано-Франківську

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: