fbpx

У школи Франківська завезли частину підручників для 9-х класів, – Ігор Смаль

Суспільство 13:34, 29.08, 2017

Директор Департаменту освіти Івано-Франківського міськвиконкому Ігор Смаль пообіцяв забезпечити всіх дев'ятикласників міських шкіл підручниками до кінця вересня.

Про це йшлося на сьогоднішній оперативній нараді у міського голови.

"Цими днями, – повідомив Ігор Смаль, – надійшла частина підручників для 9-х класів". 

За його словами, бібліотеки міських шкіл отримали 16 найменувань навчальних книжок із 22 предметів.

Стовідсотково всі дев'ятикласники Франківська забезпечені підручниками з географії і польської мови.

Більше половини учнів отримають підручники з алгебри. Підручниками з решти предметів школярі забезпечені менш ніж на 50%, визнав Смаль. 

"Протягом вересня завезуть усі підручники для учнів 9-х класів", – пообіцяв директор Департаменту освіти. 

Нагадаємо, раніше Ігор Смаль стверджував, що загальна забезпеченість школярів міста підручниками – 90%. Зокрема, писав ГК, 1 клас – 96%, 2 клас – 99%, 3 клас – 96%, 4 клас – 60%, 5 клас – 87%, 6 клас – 97%, 7 клас – 75%, 8 клас – 100%, 9 клас – 0%, 10 клас – 71%, 11 клас – 100%. 

"Катастрофічної ситуації немає. Я розумію, що окремі батьки можуть бути незадоволені, що саме для їхньої дитини немає підручників, але вже з цього року буде можливість мати їх електронний варіант. Міністерство поставило умову для видавців та авторів, щоб вони забезпечували цифровий варіант підручників, який буде розміщений на сайті міністерства, і кожен зможе скачати офіційний підручник, за яким вчаться діти, – повідомив чиновник. – Ми зараз говоримо всім про те, що потрібно відійти від практики паперового підручника і щоб був планшет, де будуть усі книги, якими можна користуватися як вдома, так і в школі".

Однак є школи, які все-таки змогли забезпечити своїх учнів підручниками на 100%. Загалом, як пояснює Смаль, на закупівлю підручників було передбачено 1 млн 200 тис. гривень. Школам, які самостійно ведуть бухгалтерський облік, департамент виділив кошти, і вони самі закупили підручники. Зокрема, це школи №1, №5, №28 та гімназія №1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: