fbpx

У сквері Міцкевича з'явилися нові скульптури. ФОТО

Стиль життя 12:28, 03.05, 2017

Напередодні Міжнародного мистецького фестивалю "Карпатський простір", що пройде 5-7 травня в Івано-Франківську, молоді скульптори з Києва, Харкова, Житомира і Франківська подарували місту свої витвори.

Фестиваль "Карпатський простір" пройде у Франківську удруге. Автор ідеї та засновник фестивалю, художній керівник Національної оперети, народний артист України Богдан Струтинський зазначив: "Ми повертаємо те, з чого все починалося. Упевнені, що естетика змінює етику, міняє обличчя міста загалом".

Молоді скульптори, чиї роботи презентували у сквері Міцкевича, запропонували тематично цілісні проекти. Всі вони, захоплені міфами навколо Карпат, створили роботи, в основі яких образи гір.

Культурний простір фестиваль

Серед авторів скульптур – Людмила Єлецька й Андрій Білоус із Харкова, Олександр Волосенко і Спартак Хидчанов з Києва, Євген Свистун із Житомира, Борис Чак із Запоріжжя та інші.

Віктор Вінтоняк переконаний, що скульптури зададуть тон міському плануванню. "Це дозволить звернути увагу на парковий простір",  зауважив він.

Скульптури – подарунок місту. Тому чи залишаться вони у сквері після фестивалю "Карпатський простір", за словами організаторів, вирішить міська влада.

Богдан Струтинський також наголосив, що під час фестивалю діятиме нова локація джазової музики, яку курує Віктор Вінтоняк. А також автор фестивалю запрошує усіх долучитися до нової ініціативи "Національні читання", що буде присвячена поезії Івана Франка. Читання відбудуться 5 травня о 12:00 на 16 локаціях по місту (площа перед пам'ятником Франкові, ратуша, Вічевий майдан, залізничний вокзал та інші).

Як, писав КУРС, на фестиваль "Карпатський ПРОСТІР" у Франківськ приїде близько 400 учасників з 13 країн.

 

Катерина Котвіцька,

цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: