fbpx

У словах Галабали про відкати і корупцію "Свобода" і "Самопоміч" побачили себе. ВІДЕО

Політика 18:47, 29.09, 2016

Очільниця фракції "ВОЛЯ" в Івано-Франківській облраді Ольга Галабала здивувалася, що в її словах про корупцію на місцевому рівні депутати облради від "Свободи" і "Самопомочі" побачили себе, і попросила колег не викривлювати інформацію.

Це питання викликало емоційну перепалку під час останнього сесійного засідання Івано-Франківської обласної ради. Дискусію викликло відео з прес-конференції у Львові 9 серпня, в якому Ольга Галабала розповідала про проблему корупції і відкатів на місцевому рівні, інформує прес-служба партії "ВОЛЯ".

Депутати Василь Попович та Тарас Виноградник слова Галабали сприйняли на свою адресу та заявили, що вона звинуватила депутатів Івано-Франківської облради в хабарництві, хоча ні Івано-Франківська область, ні прізвища у відео не звучали.

"Депутатів Івано-Франківської обласної ради було звинувачено в тому, що вони нібито отримують хабарі, взятки, в енних сумах в іноземній валюті. Це робиться Ольгою Юріївною, хай би, може, була якась слідча комісія, ми повинні якось реагувати, а ні – то подавати до суду. Тому що такі огульні звинувачення вони не мають меж",  заявив депутат від "Свободи" Попович.

Підтримав свободівця і Тарас Виноградник.

"В цьому відео ми всі бачили, що Ольга Юріївна сказала, що в Івано-Франківські обласній раді керівники і головуючі беруть хабарі за вирішення питань, за призначення людей на посади. Хочу сказати, якщо це не зробить наша комісія з питань депутатської етики, то я, як голова комісії з законності, мушу це питання підняти і звернутись до правоохоронних органів щодо цього порушити кримінальне провадження".

Ольга Галабала здивувалася, що в її словах депутати від "Свободи" і "Самопомочі" побачили себе, і попросила колег не викривлювати інформацію.

"Дивно, що ви це прийняли на свій рахунок. Хочу сказати, що всі ті факти, які є мені відомі, я надаю правоохоронним органам. І точно так само, як в грудні місяці 2015 року в нас була дискусія про Положення про руслоочисні роботи, я нагадую, що там були і насмішки, і звинувачення нас в піарі. Сьогодні ми це положення скасували, ви його скасували, колеги.  – відзначила Галабала. – А відносно своїх колег я є абсолютно коректною".

Нагадаємо, 9 серпня у Львові на прес-конференції Ольга Галабала розповіла про корупцію на місцевому рівні. Слова, які так збурили депутатів обласної ради:

"Є молоді люди, які не розуміють правил всієї системи, і природньо, що вони поводяться так, як обіцяли. Для нас дати гроші на якусь свою фірму і отримати звідти 20-30% відкату – не нормально, в обласній раді взяти 10 тисяч доларів (це мінімальна такса за голосування), за деякі кадрові призначення – 20-30 тисяч доларів  не нормально".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: