fbpx

У США стане важче влаштуватися на роботу і отримати добро на в'їзд

Політика 10:55, 01.02, 2017

Кількість відмов з видачі американських віз українцям зросла за останній рік приблизно на 40%, а президент Трамп вводить нові обмеження для мігрантів.

Указ президента США Дональда Трампа про "екстремальний відбір" мігрантів продовжують активно обговорювати як у всьому світі, так і у нас в країні. Ми дізналися, чим обмеження загрожують нашим трудовим мігрантам, пише finance.ua

Нагадаємо, в п’ятницю Трамп підписав указ, який повністю забороняє в’їзд в США на 90 днів громадянам Ірану, Іраку, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану, забороняє на невизначений термін прийом біженців з Сирії, а також призупиняє прийом біженців з інших країн на 120 днів. Таким чином, в найближчі три місяці отримати в США статус біженця (і навіть подати на нього документи) не зможуть і українці.

"Ми не розглядаємо заяви на отримання статусу біженця. Ми також не маємо можливості надавати консультації та відповідати на питання по цій темі", – заявили в посольстві США в Україні.

Ще одна неприємна новина чекає на українських мандрівників – указ Трампа скасував програму Visa Interview Waiver Program. Це означає, що якщо раніше при повторному відкритті візи для туристів і бізнесменів можна було не проходити співбесіду, то тепер особиста присутність необхідна в будь-якому разі.

"При цьому кількість відмов з видачі американських віз українцям зросла за останній рік приблизно на 40%. Але статистику псує наплив заробітчан-нелегалів в останні роки, які підробляють дані в анкеті", – вважає туристичний експерт Олексій Гаврилюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: