fbpx

У струмки Яремчанщини запустили 50 тисяч малька форелі. ФОТО

Суспільство 18:51, 03.05, 2017

30 квітня у гірські струмки Яремчанщини запустили понад 50 тисяч малька форелі.

Акцію “День форелі: зарибнення мальком форелі річок Яремчанщини” провели за ініціативи співзасновника ГО “Інститут розвитку Яремчанського краю” та за підтримки Карпатського природного національного парку, місцевих підприємців і небайдужих краян.

Про це повідомляється на сторінці Інституту розвитку Яремчанського краю.

Зокрема, форель була успішно доставлена у наступні населені пункти та струмки: с. Яблуниця – Горішивський, Татарів – Піги та Женецький, Микуличин – Женець, Явірник, Копчин, Тісний, Клітчинцький, Нересний, Форещицький, Стави, Левущик, 21 кілометр, Прутець  Шемедівський, Дільчицький, Бічний, Яремче – Жонка, Чорногірчик, Багрівецький, мікрорайон Дора – Кам’янку та Боярський.

“Дуже приємно, що вже декілька років поспіль спільними зусиллями нам вдається проводити таку акцію, яка має на меті збереження і відтворення популяції такого рідкісного виду риб, як струмкова форель.Варто відзначити, що з кожним разом акція стає все більш масштабнішою та все більше свідомих краян активно долучаються до її проведення. Тому дуже щиро хочу подякувати організатору акції – Юрію Вередюку, окреме спасибі всім, хто фінансово долучився до її реалізації, а також безпосередньо людям, які, незважаючи на дощову погоду, знайшли час та запускали форель у струмки. Наразі завданням та обов’язком кожного з нас є вберегти життя малька шляхом контролюючих заходів та достукатися до свідомості браконьєрів, щоб не нищили природу”, – зауважив голова ГО “Інститут розвитку Яремчанського краю” Андрій Дзвінчук.

Водночас, за словами Юрія Вередюка, такі акції стануть традиційними і дозволять у перспективі відновити у річках Яремчанщини популяцію форелі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: