fbpx

У Татарові проходить масштабний арт-форум сучасного мистецтва

Культура 21:14, 21.10, 2016

21-23 жовтня Zenko Foundation проводить перший міжнародний форум сучасного мистецтва Zenko Platform. Він проходить на території готельного комплексу "Коруна" в селищі Татарів Івано-Франківської області.

"Україна – найбільша країна в Європі, але для наших західних сусідів ми й досі залишаємося чимось на зразок "сліпої плями" на культурній мапі. У представників арт-інституцій з Центральної і Західної Європи, з якими ми, в принципі, могли б співпрацювати, дуже мало інформації про актуальні арт-процеси, що відбуваються в нашій країні. Більше того, навіть учасники внутрішньої української арт-сцени не завжди в курсі, що відбувається у колег. Саме для того, щоб заповнити інформаційні прогалини і налагодити комунікацію, як внутрішню, так і зовнішню, ми проводимо цей форум", – прокоментував для Cultprostir засновник Zenko Foundation та ініціатор Zenko Platform Зенко Афтаназів.

Також Зенко Афтаназів розповів про учасників форуму: "Ми запросили представників провідних українських державних і приватних інституцій, істориків мистецтва і критиків, представників Міністертсва культури України та Івано-Франківської обласної держадміністрації, а також представників зарубіжних інституцій та музейних управлінців. Крім того, проект проходить у співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні та за участі ряду іноземних посольств в Україні".

На Zenko Platform проходять круглі столи, дискусії, презентації та лекції.

В рамках форуму 22 жовтня в арт-просторі Zenko Foundation відкриється виставка "Дух часу", де презентують роботи трьох поколінь українського сучасного мистецтва – представників "нової хвилі", яка сформувалася після розпаду Радянського Союзу, авторів "посторанжу", котрі працювали в середині нульових після Помаранчевої революції, і молодих художників.

За задумом куратора Олександра Соловйова, кожне покоління уособлює дух своєї епохи. Тому цей проект повинен створити цілісний образ українського мистецтва після здобуття незалежності. До експозиції увійдуть роботи Олега Тістола, Сергія Браткова, Анатолія Криволапа, Василя Цаголова, Арсена Савадова, Олександра Ройтбурда, Ігоря Гусєва, Іллі Чічкана, Назара Білика, Жанни Кадирової, Романа Мініна, арт-груп «Р.Е.П.», «SOSка» та інших.

КУРС писав, що проект зібрав понад 30 художників, які представляють три покоління українського сучасного мистецтва: "нову хвилю", авторів покоління "посторанж", а також представників покоління, котре виникло на арт-сцені кілька років тому і все ще перебуває у стані формування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: