fbpx

У Татарові відкрився спільний проект Zenko Foundation та America House Kyiv "Quo Vadis?"

Суспільство 15:51, 05.05, 2017

2 травня в арт-просторі Zenko Foundation у Татарові (готельний комплекс "Коруна") відкрилась виставка Сергія Литвинова та Сергія Друзяки "Quo Vadis?", яка експонується протягом травня.

Роботи художників зайняли всі три зали арт-простору Zenko Foundation, в кожному з них представлено окрему серію картин. Експозиція починається із дещо іронічної серії "Дикі маски" – виконані в техніці класичного живопису, роботи розповідають про маски, якими люди користуються у повсякденному житті: "Нарцис", "Цезар" та інші метафоричні образи.

Наступна, центральна зала арт-простору заповнена акварелями. Зазвичай техніка акварель передбачає невеликі за розміром твори, але в "Коруні" художники представили двометрові картини. Друзяка та Литвинов належать до руху українського нонкомформізму – мистецької течії, яка передбачає зміну усталених речей та стереотипів. Серія дуже драматична та емоційна. Крісті Енн Хофланд (Christi Anne Hofland) – директор Американського дому у Києві – окремо відзначила ці роботи, висловивши свою повагу до майстерності художників.

У третьому залі арт-простору представлена серія "Пузирі", де глядачеві пропонують подивитись на незвичайні натюрморти. За задумом авторів, пуста форма у цій серії набирає змісту.

Проект експонується одночасно у двох арт-просторах України – у столиці, в галереї Американського дому, та в основному арт-просторі Zenko Foundation, розташованому на території готельного комплексу "Коруна" у Татарові Івано-Франківської області.

"Ми зробили цей проект разом із Американським домом у Києві, щоб привернути увагу українців та міжнародної спільноти до проблем сучасного суспільства. Сама назва виставки запрошує до роздумів, куди йде людство. У Києві представлені картини більш соціальної спрямованості, у Карпатах – проект поєднав лірику та драматизм", – говорить Зенко Афтаназів, засновник Zenko Foundation. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: