fbpx

У тестах ЗНО з української та англійської мови є помилки, але вони не вплинуть на результати, – УЦОЯО

Суспільство 13:31, 11.06, 2017

УЦОЯО зарахує додатковий бал всім учасникам тестування з української літератури, які взялися виконувати завдання з помилкою.

У нинішньому році в тестах зовнішнього незалежного оцінювання з української та англійської мови знайшли дві технічні помилки, повідомив начальник відділу суспільно-гуманітарних навчальних предметів Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Андрій Панченков в інтерв'ю DT.UA.

За його словами, в одному із завдань тесту з української літератури виявлено одразу дві правильних відповіді, а у тесті з англійської мови замість однієї форми слова вжита інша (doesn't замість don't).

"З української літератури УЦОЯО ухвалив рішення зарахувати бал усім учасникам, що взялися за виконання цього завдання, яку б відповідь вони не обрали. У завданні з англійської мови технічна помилка ніяк не вплинула на загальне розуміння тексту й на виконання завдання. Це як, наприклад, у тексті українською мовою замість "написала" надрукувати "написати", – зазначив Панченков.

Директор УЦОЯО Вадим Карандій, у свою чергу, підкреслив, що в центрі відразу ж визнали помилку і оприлюднили правильні відповіді тесту з англійської не на наступний робочий день, як належить за нормативними документами, а ввечері в день тестування.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: