fbpx

У Центральній міській клінічній лікарні Івано-Франківська відкрили нову лабораторію

Здоров'я 13:41, 25.05, 2015

Сьогодні в Центральній міській клінічній лікарні відбулося відкриття приміщення оновленої лабораторії.

За словами міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, це ще один крок, ще одна зміна із тих змін, яких у Центральній міській клінічній лікарні уже безліч.

"Пригадую 2006 рік, коли я об’їжджав усі наші бюджетні установи, в тому числі й ЦМКЛ? і у якому стані вона була: скрізь проблеми, скрізь потрібні капіталовкладення, нове обладнання. Для мене особисто сьогоднішнє відкриття є дуже важливим. Ні для кого не секрет, що наші мешканці змушені робити дослідження і певні аналізи у приватних лікувальних закладах, а це великі витрати. Відкриття оновленої лабораторії дає можливість охопити мешканців міста усіма необхідними аналізами на 80%. Сюди вкладені сотні тисяч гривень: близько 650 тис. грн на капітальний ремонт приміщення і понад 1 млн грн вкладено у закупівлю нового обладнання. Ми продовжуємо співпрацю з нашими закордонними партнерами, зокрема містом Баямаре, по лінії транскордонного співробітництва і найближчим часом по гранту Євросоюзу буде закуплене новітнє обладнання, яке дозволить стовідсотково охопити мешканців міста усіма необхідними дослідженнями", – сказав Віктор Анушкевичус.

Не зупинятися на досягнутому обіцяє і головний лікар Івано-Франківська Тарас МаслякАдже попереду дуже багато планів – вдосконалити терапевтичні відділення та рентген-службу, ще цього року закупити ангіограф, томограф, магнітно-ядерний резонанс, відкрити сучасну діагностично-консультативну поліклініку.

"У нас багато планів і напрацювань з приводу діагностики, адже якщо є якісна діагностика, значить, буде надано і високоякісні медичні послуги. А це, при реформі галузі охорони здоров’я, буде одним із ключових питань", – наголосив Тарас Масляк.

Завідувач відділення лабораторії Центральної міської клінічної лікарні Галина Марків повідомила, що на цьому етапі у відділенні проводять широкий спектр обстежень. Зокрема, це спектр гематологічних обстежень, загальноклінічні, біохімічні та  імунологічні обстеження. Також чергові лаборанти цілодобово чергують у відділенні невідкладної медичної допомоги і у відділенні інтенсивної терапії та реанімації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: