fbpx

У центрі Франківська безкоштовно тестували на гепатит С

Здоров'я 13:49, 28.07, 2017

На Вічевому майдані відбувається щорічна всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами.

"Люди хворіють, люди помирають від цього захворювання. Тому ми хочемо донести, як саме людина може заразитися, які засоби профілактики є. Головне, щоб люди проходили обстеження і лікувалися", – розповів керівник благодійного фонду "Захід Шанс", що організував акцію, Олександр Гринь.

Відомо, що в області гепатитом С хворіють близько 5-8% населення, а у групі ризику є 70-80%. У групу ризику потрапляють люди, які вживають ін’єкційні наркотики, займаються незахищеним сексом. Заразитися можна у тату-салоні, у салоні краси, у стоматолога.

КУРС писав, як в Івано-Франківську безпечно зробити гарне й оригінальне тату 

"Люди довгий час можуть не помічати нічого, а потім виявляється цироз, який у більшості випадків приводить до смерті. Недаремно цю хворобу називають тихим вбивцею", – зазначив Гринь.

Чоловік розповів, пише Галка, що хвороба виліковна, якщо пройти повний курс лікування, яке коштує близько 100 тисяч гривень. Ці кошти надає міжнародний благодійний фонд "Альянс громадського здоров’я". Були випадки, коли люди самовиліковувалися.

У рамках сьогоднішньої акції всі охочі могли безкоштовно отримати консультацію лікаря з приводу профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів, поспілкуватися з людьми, які завершили лікування чи ще чекають на нього, взяти участь у вікторині та отримати за це приз – тимчасове тату, інформаційні матеріали з питань профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів.

Зокрема, роздавали гелі-змазки та презервативи. Також усі охочі могли пройти самотестування. До слова, за час перебування на місці журналістів один тест показав позитивний результат.

Одночасно аналогічні заходи проводилися сьогодні в усіх обласних центрах України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: