fbpx

У Тишківцях відзначили День святого Миколи Чудотворця

Суспільство 13:15, 23.05, 2016

Вже традиційно 22 травня у селі Тишківці Городенківського району відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня святого Миколи Чудотворця. Цього ж дня громада села вшанувала 155-ті роковини від дня перепоховання Тараса Шевченка та День Героїв.

Розпочалися святкові заходи біля пам’ятника Т. Шевченка. Представники влади поклали квіти та взяли участь у поминальній панахиді, яку відслужили священнослужителі різних конфесій. Опісля учні сільської школи прочитали вірші геніального поета, а місцевий вокальний колективи "Ровесниця" виконав пісні на слова Т. Шевченка, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Під час урочистостей присутні акцентували увагу на важливості відзначення свят та пророчих словах Кобзаря. Виступаючі наголошували, що сучасні події тісно переплітаються із минулим України, тому Шевченкове слово має неабияке значення для формування суспільних процесів української нації.

З нагоди святкування з вітальним словом до мешканців села звернувся перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Басараб. Посадовець зауважив, що традиційні урочистості, які відбуваються щороку в Тишківцях, слугують прикладом усім громадам, як можна спільно сприяти процвітанню села.

"Незважаючи на всі економічні труднощі, ви впевнено досягаєте успіху у розвитку інфраструктури села,  підкреслив  Сергій Басараб. – Та, разом з тим, ви плекаєте унікальні традиції, бережете пам’ять про історичне минуле краю, славите національну ідею".

За словами народного депутата України та ініціатора проведення урочистостей Анатолія Матвієнка, тишківчани завжди єдині у своїх прагненнях змінити село на краще.

"Тишківська громада славиться самобутніми традиціями, які передаються від покоління до покоління. Їй притаманна  глибока громадянська свідомість та палкий патріотизм,  зазначив Анатолій Матвієнко. – Дороговказом у цьому є слова Кобзаря, який закликає любити свою землю, незважаючи ні на час, ні на події, які відбуваються навколо". 

У рамках святкування відбулося відкриття та освячення меморіальної дошки Василю Бернику, активному громадському діячу, голові осередку КУНу, покладання квітів до монументу Р. Шухевича, різноманітні конкурси та краєзнавчі вікторини. Як зазначили ініціатори дійства, зібрані під час проведення заходів кошти будуть передані у зону Антитерористичної операції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: