fbpx

У Верховинській райраді бюджетну комісію та комісію з питань охорони здоров'я очолили люди "ВОЛІ"

Політика 14:06, 23.11, 2015

Справедливий розподіл бюджетних коштів, збереження Верховинщини як районного центру і гірського статусу у процесі децентралізації та створення центрів реабілітації учасників АТО – такі перші кроки визначили голови постійних Комісій від партії "ВОЛЯ".

Комісію з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та пенсійного забезпечення очолила Галина Кікінчук. Також депутати райради одноголосно підтримали кандидатуру члена "ВОЛІ" Ольги Сапріянчук, обравши її головою Комісії з питань бюджету, фінансів і податків. 

У бюджетну комісію ввійшла ще одна представниця "ВОЛІ" – депутат Верховинської райради Марія Мартищук.

"Формування бюджету на наступний рік буде складним процесом, бо сума коштів, які планують виділити для району, буде менша. Попри все, ми виступаємо за раціональний і справедливий розподіл коштів,  розповідає Сапріянчук. – Верховинський район є дотаційний, це – специфіка усіх гірських районів. Окрім цього, процес децентралізації триває, наша головна мета, щоб Верховинщина залишилася районним центром. Гірські райони у ході адміністративно-територіальної реформи можна зберегти, це показує досвід Польщі".

Найперше завдання комісії з охорони здоров’я  створення програм із забезпечення реабілітації учасників АТО та покращення забезпечення ліками пільгових категорій населення. 

"Програми реабілітації воїнів АТО передбачають стаціонарне та курортне лікування, амбулаторне забезпечення. Плануємо у селах Білоберезіка та Яблуниця облаштувати реабілітаційні центри для вояків,  говорить Галина Кікінчук. – Працюватимемо і над покращенням забезпечення пільгових категорій ліками. Цього року медикаментами недостатньо охоплені онкохворі, інваліди І та ІІ групи, діти-інваліди". 

Також депутати Верховинської районної ради сформували склад та керівництво Комісії з питань соціально-економічного розвитку, інвестицій, будівництва, туризму, екології, лісового і сільського господарства, комунальної власності, розвитку малого і середнього бізнесу, Комісій з питань децентралізації, депутатської діяльності, етики, регламенту, самоврядування, захисту прав людини, законності та правопорядку. Секретарем останньої стала керівник районного осередку партії "ВОЛЯ" Ольга Соломійчук.

Нагадаємо, від партії "ВОЛЯ" у Верховинську районну раду пройшло четверо депутатів: Ольга Соломійчук, Галина Кікінчук, Ольга Сапріянчук, Марія Мартищук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: