fbpx

У ветлабораторію Івано-Франківська закупили обладнання для вимірювання токсинів

Здоров'я 17:55, 04.02, 2017

В Івано-Франківській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини відповідно до Європейської програми технічної допомоги та обміну інформацією TAIEX запрацював атомно-абсорбційний спектрометр з електротермічною та полум’яною атомізацією, який дає можливість визначати вміст токсичних елементів (свинець, кадмій, миш'як, мідь, цинк, залізо) в продуктах харчування, кормах тощо.

Уповноважений Європейської комісії, відповідальний експерт Сербії Зорин Станкович провів інспектування відповідності регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини вимогам Європейської програми щодо контролю продукції. Після проведеного навчання для спеціалістів лабораторії атомно-абсорбційний спектрометр інстальовано і запущено в роботу, повідомили в Івано-Франківській ОДА.

Кваліфіковані спеціалісти хіміко-токсикологічного відділу з мікологією Івано-Франківської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини готові проводити випробування токсичних елементів.

Довідково: Івано-Франківська регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини, одна із небагатьох, акредитована відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 відповідно до атестату про акредитацію від 03.12.2015 р.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: