fbpx

У волонтерів на блокпосту на Сході відібрали БТР, подарований коломийським підприємцем

Суспільство 11:10, 31.07, 2015

На блокпосту біля Сєвєродонецька міліціонери затримали БТР, який торік подарував бійцям "Айдару" підприємець із Коломиї.

Машина побувала в гарячих точках, не раз потрапляла під обстріл. Відремонтувати її попросили того ж дарувальника. Але доставити БТР до Коломиї виявилося не так вже й просто. На блокпості біля Сєвєродонецька бронетранспортер і волонтерів затримали міліціонери. Вони не слухали ні пояснень, ні в документи не вникали, йдеться в сюжеті телеканалу "Інтер".

"Лазили по цьому БТР, всередині, зовні, дивилися, вишукували. І дуже ласими очима дивилися на нього, якщо чесно. Вони не читали нормально документи. Відповідно, вирішили: немає всіх документів, ми нікуди вас не відпускаємо, забираємо на штрафмайданчик", – розповідає журналістка Галина Єреміца.

Без пояснень на штрафмайданчику БТР тримали дві доби. А на офіційному сайті Луганського управління МВС водія поспішили обізвати злодієм.

"Співробітники зведеного загону МВС у Луганській області запобігли спробі вивезти із зони АТО БТР. Машина була затримана", – доповів начальник штабу Сєвєродонецького МВ УМВС України в Луганській області Віталій Коваленко.

"У водія було доручення, видане на 10 років на мене повністю. Номерні знаки є, і тут же вписаний номер техпаспорта. Значить, якась мотивація була у них!"  –каже приватний підприємець, власник БТР Петро Третяк.

"Відбивали" машину цілим загоном. Підключати довелося навіть Самооборону.

"Ця людина хотіла заробити собі зірочку! Як кажуть в армії  заробити собі обличчя. Хотілося просто цей БТР віджати",  вважає командир коломийської "Самооборони" Ігор Ніневський.

У міліції інцидент не коментують. Мовляв, справу передали до військової прокуратури. Там теж знайшли відмовки.

"Я не в курсі того, про що ви говорите. Я не знаю, про що розмова, про що йдеться. Я не знаю, я перший раз про це чую",  запевнив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Волонтери не розуміють: чому замість того, щоб допомагати, їх перетворюють на злодіїв?

"Ми допомагаємо бійцям технікою, і не тільки. Все за свій рахунок. Ми від держави нічого не просимо. Головне, щоб не заважали нам допомагати!"  каже учасник АТО Василь Кузьмін.

"За таке треба карати! Якщо він мене бачить, хай вибачиться і подумає далі, що він робить, як він стоїть на тому блокпості",  каже власник БТР Петро Третяк.

З горе-міліціонером волонтери та журналісти сподіваються зустрітися все на тому ж блокпості. Через місяць. За цей час обіцяють машину полагодити і відправити назад.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: