fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • На Прикарпатті відкрився "Центр спадщини Вигодської вузькоколійки" – унікальне місце для родинного відпочинку

На Прикарпатті відкрився "Центр спадщини Вигодської вузькоколійки" – унікальне місце для родинного відпочинку

Суспільство 13:35, 23.04, 2016

На Прикарпатті у селищі Вигода відкрився унікальний в країні "Центр спадщини Вигодської вузькоколійки".

На Прикарпатті в селищі Вигода Долинського району запрацював "Центр спадщини Вигодської вузькоколійки". Центр створили в рамках проекту "Карпатські історичні вузькоколійні залізничні дороги". Проект є частиною програми транскордонного співробітництва "Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна". Він покликаний зберегти історичну та природну спадщину навколо вузькоколійних залізничних доріг.

Центр готували два роки, розповідає голова Туристичної асоціації Івано-Франківщини Оксана Федорович. Результат, без перебільшення, вражає. Занедбану резиденцію австрійського барона Леопольда Поппера фон Подгарі, який сотню років тому почав будувати вузькоколійну залізницю в Карпатах для потреб лісозаготівлі, перетворили в унікальний сучасний музей з інтерактивними атракціями, єдиний такого роду в Україні. 

"Центр спадщини – скажу без зайвої скромності  один з небагатьох, а швидше всього – єдиний та унікальний  з об'єктів такого типу в Україні. Природознавчі інтерактивні ігри, пізнавальні фільми, аудіоефекти. Це місце, яке Ви просто зобов’язані відвідати! Все це створене для Вас, тобто для нас усіх, наших дітей, гостей, рідних, близьких і далеких",  пише Оксана Федорович. 

Детальніше про Центр можна прочитати на сайті проекту. За подіями та анонсами в Центрі можна стежити на сторінці у Фейсбуці.

Центр працює щодня з 10:00 до 18:00, крім понеділка. 

"Чекаємо шанувальників подорожі вузькоколійкою серед прекрасних, малозвіданих карпатських нетрів",  запрошує Оксана Федорович.

Відправний пункт "Карпатського трамваю", який ходить вузькоколійкою вздовж річки Мізунька з Вигоди до урочища Магура, розташований всього за 200 м від Центру. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: