fbpx

У Вигодському лісгоспі зробили 100 шпаківень і 30 годівниць для птахів. ФОТО

Суспільство 10:49, 09.03, 2017

Цього року у ДП "Вигодський лісгосп" виготовили 100 шпаківень і 30 годівниць. Житла для птахів разом з годівничками розвісять по всіх лісництвах.

Про це інформує прес-служба лісгоспу.

"Шпаківню потрібно вішати в захищеному місці на дереві так, щоб опівдні шпаківню добре обігрівало сонце. Вішати шпаківню в лісі потрібно вище 3-4 метрів над землею для того, аби хижаки не змогли дістатися до птахів", – йдеться у повідомленні.

Учні десятого класу Шевченківської ЗОШ І-ІІІ ступеня долучились до благородної акції і разом зі співробітниками Шевченківського лісництва вирушили в ліс, щоб закріпили шпаківні на стовбурах дерев. Шпаківні і годівнички були розвішані в урочищах "Шандра" та "Жакля" Шевченківського лісництва.

"Учні надали величезну допомогу пернатим, які поселяться в шпаківнях і будуть згодом приносити велику користь у знищенні шкідників лісу",  вважає лісничий Шевченківського лісництва Тисяк Василь Васильович.

Старшокласники також ознайомились із методами вирощування сіянців дерев у лісонасіневому цетрі. Побачили теплиці та короби з молодими деревами, які за кілька днів будуть висаджені у лісництвах Вигодського лісгоспу. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: