fbpx

У Яблуниці громада одноголосно проголосувала проти роботи у селі гірсько-патрульної роти

Суспільство 20:50, 12.02, 2017

Сьогодні в селі Яблуниця Яремчанської міської ради відбулися громадські слухання щодо перебування рятувально-патрульної роти Нацгвардії в селі Яблуниця.

Громада села одноголосно проголосувала, щоб військових у селі не було.

"Таких масових сільських зборів Яблуниця давно не пам’ятає. Одноголосно всіма присутніми жителями с. Яблуниця було проголосовано, щоб підрозділу Нацгвардії в с. Яблуниці НЕ БУЛО. Низько схиляю голову перед своїми односельцями за згуртованість, за принципову і чітку позицію!" – написав у Фейсбуці депутат облради Андрій Марійчин.

Після голосування громади у Яблуниці провели позачергову сесію сільської ради, де депутати одноголосно підтримали позицію громади і закріпили її рішенням сільської ради.

КУРС писав, що гірсько-патрульна рота створена для забезпечення порядку у Карпатах. Її особовий склад становить 45 осіб.

Нещодавно створення гірсько-патрульної роти та поява хлопців у військовій формі збурила яремчанців. Громада м. Яремче заявила, що не потребує додаткових збройних сил, вони більше потрібні на сході України, а їх присутність у курортній Яремчанщині лише зашкодить розвитку туризму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: