fbpx

У Яремчі на хабарі затримали ДАІвця

Суспільство 08:46, 02.11, 2015

Інспектора ВДАІ з обслуговування Яремчі було затримано за вимогу у водія 5000 грн за повернення вилучених ним документів на автомобіль.

Цей факт викрили працівники відділу внутрішньої безпеки Івано-Франківщини, спільно з керівництвом обласної ДАІ та прокуратури.

Подія трапилася 31 жовтня  у м. Яремче. Під час нагляду за дорожнім рухом інспектор, при перевірці документів у водія, якого зупинив за порушення Правил дорожнього руху, запідозрив, що номери агрегатів автомобіля не збігаються із записами в реєстраційних документах. Вони домовилися про суму у 5000 грн, щоб "залагодити" справу. Гроші водій повинен був передати пізніше, через іншу особу.

Такі незаконні дії з боку інспектора ДАІ були виявлені та припинені уповноваженими особами.

З цього приводу ситуацію прокоментував начальник УДАІ УМВС в області полковник міліції Василь Василик: "З моїм приходом на цю посаду розпочато процес очищення, спрямований на недопущення корупційних проявів серед особового складу. Я дуже принципово і наполегливо попередив усіх працівників про неприпустимість фактів хабарництва, які псують авторитет служби. На жаль, трапляються такі випадки, але ми проводимо постійні негласні перевірки діяльності підлеглих, виявляємо і припиняємо ці факти, як того вимагає Закон України".

Наразі інспектора ДАІ, лейтенанта міліції, затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: