fbpx

У закинутому Палаці Потоцьких покажуть твори українських та іноземних митців

Культура 15:20, 19.04, 2017

Візуальну програму фестивалю "Porto Franko" можна буде побачити у стінах Палацу Потоцьких.

Про це розповів сьогодні на прес-конференції куратор візуальної програми фестивалю Анатолій Звіжинський.

Як писав КУРС, з 14 по 18 червня в Івано-Франківську проходитиме мистецький фестиваль "Porto Franko", який поєднає у собі музичну, літературну, театральну, екологічну, кіно та візуальну програми. За словами організаторів, "Porto Franko" – фестиваль сучасного мистецтва, яка часто межує з експериментом.

У кімнатах однієї з будівель будуть розміщені роботи та арт-об’єкти учасників фестивалю.

"Локація обрана для того, щоб люди хоча б частково могли себе відчути як на кораблі – там обмежений простір, тіснява, потрібно обережно ходити один попри одного. Якоюсь мірою цей колишній хірургічний корпус військового госпіталю під час фестивалю буде відведено під візуальну частину".

Він зазначив, що локація обрана для того, щоб наголосити на відсутності у місті приміщень чи площ, де можна було би презентувати мистецькі твори.

1

"У той самий час у центрі міста є будівля, яка стоїть і не використовується за призначенням", – зазначив Звіжинський.

Він анонсував, що глядачі зможуть побачити твори митців з Німеччини, Польщі, Нідерландів, Румунії. Також ведуться переговори з Борисом Михайловим, який цього року представляє Україну на Венеціанській бієнале.

Довідково: Борис Михайлов – український арт-фотограф, що постійно живе в Берліні й Харкові, вважається класиком сучасної фотографії. Мистецтво Михайлова має концептуальний та соціально-документальний характер. Його твори документують зміни у побуті та суспільстві, які відбувалися у пізньому СРСР та після його розпаду. Лауреат престижної премії фундації Хассельблада (1994), його альбом "Незакінчена дисертація" увійшов у десятку найкращих фотоальбомів світу (англ. Kraszna-Krausz Book Award).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: