fbpx

У Залучанському дитячому будинку-інтернаті спростовують інформацію про недогляд за вихованцями. ВІДЕО

Суспільство 17:20, 15.10, 2016

У свої 15 років Андрій важить заледве 13 кг, а виглядає на 5-6 років. Коли до Залучанського дитячого будинку-інтернату навідалися поляки, у них склалося враження, що хлопця морять голодом.

Потім на тамтешньому каналі вийшов сюжет, що у хоспісі міста Лодзь триває боротьба за життя вкрай виснаженої дитини, бо в Україні Андрій міг померти у дитячому будинку.

Працівники Залучанського дитячого будинку-інтернату матеріалом польських журналістів вражені, оскільки тепер про заклад ширяться чутки, що їх вихованці недоглянуті та голодні. Персонал запевняє, що у частини дітей, як і в Андрія, їжа просто не засвоюється.

Керівництво виправдовується, що в закладі 5-разове збалансоване харчування. Про брак продуктів чи медичного забезпечення мови не може бути, оскільки видатки на утримання дітей, за словами директора закладу Микола Сухолиткого, покриваються з обласного бюджету. Лише на цей рік отримали 8 млн грн, а також не припиняється благодійна допомога. Сума харчування однієї дитини на день складає 40 гривень.

Сьогодні на утриманні в інтернаті 123 підопічних.

Подробиці – у сюжеті ТРК "3 студія".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: