fbpx

У заповіднику "Горгани" стартував міжнародний екологічний проект. ВІДЕО

Суспільство 19:54, 07.07, 2016

Природний заповідник "Горгани" став учасником шестирічного проекту охорони природи, організованого Всесвітнім фондом дикої природи та профінансований Німецьким банком розвитку. За цей період його організатори планують підсилити роль природозахисних організацій та налагодити співпрацю з громадами, які живуть поруч із національними парками та заповідниками.

У заповіднику "Горгани" вже побувала міжнародна експертна група для впровадження початкового етапу екологічної ініціативи, пише КУРС із посиланням на сюжет ТРК "Надвірна".

Керівник проекту "Підтримка природоохоронних територій" Міхалі Веґ зазначає, що те, що в Україні збереглися такі місця, є досягненням і тому вона заслуговує на міжнародну підтримку. Він обіцяє, що будуть надані інвестиції, проводитимуться тренінги, надатиметься правова підтримка та матеріально-технічна допомога.

Національний фахіець з охорони біорізноманіття Богдан Проць каже, що наші природоохоронні території працюють лише на 50% своєї ефективності, через що втрачається потенційна можливість працювати з туристами. Пов'язано це із браком фінансування на розвиток інфраструктури. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: