fbpx

У ЗОШ №4 в Івано-Франківську дітей годують з битого та брудного посуду. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 11:58, 24.02, 2016

У ЗОШ №4 сніданки напівхолодні, а посуд брудний та битий. Таку ситуацію застали громадські активісти під час сніданку в школі.

Як писав КУРС, сьогодні представники громадських організацій "Мами Прикарпаття" та "Контроль" разом із журналістами перевіряють у франківських школах якість сніданків та обідів.

Як писав КУРС, рейд почався з франківської школи №1. Школярам подали відварені макарони, варене яйце, твердий сир і чай.

"Відповідно до технологічної карти страва була нормальна. Але у буфеті не було вітамінізованих салатів, не бачили свіжої випічки. Хоча вона десь була, але вона має бути на видному місці", – пояснює керівник ГО "Мами Прикарпаття" Мар’яна Вершиніна.

Окрім того, у ЗОШ №1 діти пільгових категорій харчуються за іншим меню, ніж ті діти, батьки яких платять за харчування.

"Їхній сніданок коштує 9 гривень – на таку суму підприємець, який обслуговує школу, виграв тендер, а сніданок інших дітей – 11 гривень, відповідно до рішення міської ради",  пояснює бухгалтер школи Ольга Петришин.

У ЗОШ №4 на сніданок школярам подали по два маленькі сирники з джемом. На смак – напівхолодні та ледь пересмажені. З візитом активістів працівники їдальні відразу поміняли на стенді шкільне меню та подали брудний посуд.

"Підприємець була у підвішеному стані, вона не знала, чи вона переможе, чи ні. Через це цей період ще дуже складний",  виправдовується заступник директора Галина Липецька.

Рейдова група обійшла ті школи, на які надходять скарги від батьків. У кожній школі працівники ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" відбирають зразки їжі на аналіз. 

"Також хочемо пройти в ті школи, де кажуть, що ситуація краща і на ці школи треба рівнятися. Відтак дочекаємося результатів аналізів ДП "Івано-Франківськстандартметрлогія" і будемо думати, як вирішити проблему. Тому що батьки за свої кошти харчують дітей, а ми бачимо, що в деяких школах ця послуга надається неякісно",  пояснює Мар’яна Вершиніна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: