fbpx

Учасника АТО з Бурштина відзначили "Лицарським Хрестом родини Мазеп"

Суспільство 20:25, 17.08, 2016

Нещодавно у приміщенні Бурштинської міської ради відбулось вручення відзнаки "Лицарський Хрест родини Мазеп" учаснику АТО з Бурштина, члену "Правого сектору" Роману Ковалю.

Про це пише ГК з посиланням на прес-службу Бурштинської міськради.

Побратим Романа – друг "Дід", котрий і привіз заслужену нагороду бійцю, розповів, що цю відзнаку усі отримували там, на передовій. Проте Роман тоді був важко поранений і лежав у лікарні.

"Тож випала гарна нагода привезти цю нагороду сюди, до Бурштина. Мені часто доводиться бувати у багатьох населених пунктах нашої області і я усюди говорю одне й те саме – ми там, на передовій, захищаємо свою країну, своїх рідних. Проте не завжди нас тішить ситуація, котра у воєнний час є на території, вільній від окупанта. Іноді бійці, повернувшись із фронту, одразу просяться назад, бо не можуть змиритися із тим, що діється вдома".

"Дід" у Правому секторі відповідає за логістику – під кулями доставляє добровольцям на передову воду, харчі, одяг та ін. Адже бійці "Правого сектору" досі є добровольцями і їх забезпечують волонтери, а не держава.

Пан Василь, який родом з Рогатинщини, каже, що, повернувшись додому, займається ремонтом будинків для атовців, заготівлею дров, адже мирне життя – це не тільки ходіння на похорони, потрібно ще й допомагати живим і завжди пам’ятати про них.

Міський голова Роксолана Джура також подякувала Роману Ковалю за його життєву позицію, за його жертву.

"Ми намагаємось однаково допомагати усім учасникам війни на Сході – зазначила Роксолана Олександрівна. – Рішенням сесії міської ради ми звільнили усіх стопроцентно від сплати комунальних послуг. Держава у свою чергу надає пільги на оплату за газ та світло. Намагаємось всіляко сприяти у вирішенні побутових проблем, прийняті програми, згідно з якими бійці можуть лікуватися та отримувати ліки. На День Незалежності ми ще раз вшануємо усіх учасників війни на Сході".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: