fbpx

Учасникам АТО більше не виділятимуть квартири, даватимуть гроші, – міністр

Суспільство 16:35, 07.12, 2016

Кабмін змінив порядок надання житла інвалідам війни 1-ї та 2-ї групи, учасникам АТО і членам сімей загиблих.

Про це на засіданні уряду заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє Еспресо.TV.

"Постанова №719, прийнята урядом, змінила порядок надання житла інвалідам війни 1-ї та 2-ї групи, учасникам АТО і членам сімей загиблих.

Минулого року їм купували житло облдержадміністрації, що викликало величезне незадоволення, тому що їм купували за принципом: "бери, небоже, що мені негоже". Як це сталося, наприклад, з сім’єю загиблого Героя України Зубка в Хмельницькій області. Купили квартиру, в якій жити неможливо. Тепер кошти даються безпосередньо людям", – каже Рева.

Розпорядником держсубвенції в 2017 році залишиться Мінсоцполітики. Кошти розподіляються пропорційно кількості сімей загиблих військовослужбовців та інвалідів, які перебувають на обліку за місцем проживання як такі, що потребують поліпшення житлових умов.

А починаючи з 2017 року – на підставі інформації регіональних органів соціального захисту населення щодо потреби у наданні грошової компенсації за формою згідно з додатком, яка подається до Мінсоцполітики станом на 1 квітня поточного року.

Регіональні органи соціального захисту населення здійснюють розподіл коштів субвенції між районними та міськими органами соціального захисту населення пропорційно кількості сімей загиблих військовослужбовців та інвалідів з урахуванням конкретних обставин, в яких перебувають такі сім’ї та інваліди у кожному регіоні.

Розмір грошової компенсації визначає спеціальна комісія. Компенсацію розраховують, виходячи з граничної вартості одного квадратного метра житла за регіоном.

Див. Порядок виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення членам сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідам I—II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: