fbpx

Учасники АТО з Тисмениччини проходитимуть реабілітацію в Гошівському монастирі

Суспільство 07:05, 08.11, 2016

Сьогодні до реабілітаційного центру, що функціонує при Гошівському монастирі, поїхали 10 військовослужбовців із Тисменицького району, які повернулися із зони АТО. Протягом тижня вони спільно ще з десятьма своїми побратимами з Прикарпаття проходитимуть там духовно-психологічне розвантаження.

Підтримка українських захисників, які бачили війну власними очима, відбуватиметься у Реколекційному домі сестер Пресвятої Родини греко-католицького монастиря чину святого Василія Великого у Гошеві. Там вже не вперше приймають військових із посттравматичним синдромом, допомагають їм відновити сили та зміцнити дух, повідомляє прес-служба Тисменицької РДА.

Духовні реколекції, як і харчування та проживання бійців, будуть повністю безкоштовними.

Реабілітація включає як фізичне, так і духовне відновлення. З чоловіками працюватимуть медики, зокрема масажисти та психологи, тренери з фізкультури, духовні особи. День розпочинатиметься із Служби Божої й завершуватиметься молитвою за Україну. Протягом дня програма буде насиченою та різноплановою, а це: спортивні турніри, перегляд фільмів, концерт, поїздки, зустрічі, групові заняття та індивідуальне спілкування.

Кошти на доїзд учасників АТО до духовного закладу було виділено із районного бюджету, зокрема з розділу комплексної програми підтримки діяльності громадських організацій району на 2016-2010 роки, що стосується діяльності РО "Спілка учасників АТО Тисменицького району".

Щасливої дороги та духовного відпочинку у святому місці бійцям побажали голова районної організації "Спілки учасників антитерористичної операції Тисменицького району" Іван Стефанів, керівник апарату Тисменицької районної державної адміністрації Ярослав Татарин, керівник Центру допомоги учасникам АТО Тисменицької РДА Галина Вальчишин.

Це вже друга група бійців із Тисмениччини, які відновлюватимуть сили при Гошівському монастирі. Троє учасників АТО з дружинами із Ямниці та Довгого вже випробували цілющу силу духовного відновлення і повернулися додому з позитивними емоціями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: