fbpx

Учасники "Великої Української Ходи" винесли на Говерлу 99 прапорів

Суспільство 17:24, 28.10, 2016

Сьогодні в приміщенні облдержадміністрації відбулася прес-конференція з волонтером Катериною Валевською, котра розповіла журналістам про акцію "Велика Українська Хода".

За її словами, основною метою акції є вшанування загиблих за незалежність держави та посилення духу патріотизму на всій території України. Волонтерка їздить як західними, так і східними містами, звідки привозить прапори з найрізноманітнішими побажаннями миру, спокою та довгих років процвітання нації, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Приїхавши на Прикарпаття, Катерина Валевська вирішила зорганізувати похід та підняти прапори на Говерлу.
Задум про сходження на гору у жовтні підтримали мало людей, проте знайшлися і ті, хто зважився на цей крок. Данило Калинчук супроводжував Катерину Валевську разом із трьома іншими волонтерами. Зараз же розглядається питання про подальші їхні спільні поїздки на схід країни. Варто зазначити, що 99 прапорів, які вони несли на Говерлу, мають вагу близько 60 кілограмів.

Символічним є той факт, що після сходження на вершину до групи волонтерів підійшов хлопець із Севастополя і сказав їм, що хоче долучитися до акції, та віддав свого прапора, який став сотим для акції "Велика Українська Хода".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: