fbpx

Учасники засідання секції головних лікарів Асоціації міст України з Івано-Франківська звернуться до Президента

Суспільство 15:10, 23.05, 2016

В Івано-Франківську відбуватимуться засідання секції головних лікарів Асоціації міст України. Івано-Франківськ є одним із учасників Норвезької програми, яка залучає до місцевого самоврядування жителів міста, громадські організації для контролю лікування, фінансових питань, санітарного стану медичних установ, питання доступності жителів міста до лікарів.

З усієї України в цю програму потрапило 12 міст, серед яких й Івано-Франківськ. На засіданні секції будуть присутніми більшість головних лікарів обласних центрів України, які обговорюватимуть різні питання охорони здоров’я.

Окрім того, медики звернуться до Президента України, голови Верховної Ради та депутатів з приводу підвищення зарплатні медичних працівників. Адже на сьогодні лікарі, медсестри, санітарки, професорсько-викладацький склад лікувальних установ мають чи не найнижчу заробітну платню в Україні.

КУРС писав, що в окремих районах Прикарпаття медикам боргують заробітну плату. Так, у Коломийському районі медики створили страйковий комітет і готові вийти на вулицю. Заборгованість із зарплати перед медиками є також у Косівському, Снятинському та Богородчанському районах.

Багаторічна практика недофінансування охорони здоров’я в Україні призвела до  загострення цілого ряду проблем, в т. ч. і комплектуванні кадрами закладів охорони здоров’я. Низька заробітна плата, до того ж найнижча в економіці України, призводить до відтоку кваліфікованих кадрів, збільшення тіньового обігу коштів та викликає невдоволення, як у медичних працівників, так і у пацієнтів.

"В медичних установах триває велика плинність кадрів молодшого і середнього персоналу, спеціалісти або виїжджають за кордон, або йдуть на роботу в приватні структури. Тому питання підвищення заробітної платні медикам є досить актуальним", – розповів головний лікар Центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк.

Засідання пройдуть 24 травня в готелі "Станіславів", а 25 травня гості відвідають заклади охорони здоров’я міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: