fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Україна – Туреччина: у матчі відбору на чемпіонат світу з футболу 2018 перемогла українська збірна

Україна – Туреччина: у матчі відбору на чемпіонат світу з футболу 2018 перемогла українська збірна

Спорт 23:45, 02.09, 2017

Збірна України приймала Туреччину в рамках матчу 7-го туру відбору до чемпіонату світу з футболу, який в 2018 році пройде в Росії. Поєдинок відбувся в Харкові.

Із рахунком 2:0 у поєдинку перемогла зібрна України. Уболівальники забезпечили своїй команді потужну підтримку – і це, безсумнівно, вплинуло на результат.

Нагадаємо, що на початок матчу після виступів у шести турах команда Андрія Шевченка знаходилася на 4-му місці в групі J. Українці, як і турки, відставали від лідируючих Хорватії та Ісландії всього на 2 пункти.

На поле вийшли команди, які займають 3-4 місця в турнірній таблиці. В обох колективів було по 11 очок. Обидві команди відстають від збірних Хорватії та Ісландії, у яких по 13 балів. Аутсайдерами групи є команди Фінляндії та Косово – по 1 балу. З урахуванням того, що Хорватія та Ісландія сьогодні грали з аутсайдерами групи, Косово і Фінляндією відповідно, переможець сьогоднішнього матчу в Харкові виходить в число претендентів на боротьбу за 1-2 місця. 

Перед початком матчу на стадіоні в Харкові вболівальники вражаюче виконали гімн України. Дружний спів уболівальників звучав на весь стадіон. Водночас на трибунах усі стояли і тримали у руках шарфи в кольорах українського прапора, повідомив Спорт Обоз у мережі.

 

Збірна України стартувала з напором. Рахунок відкрив Ярмоленко. Він же реалізував ще одну результативну передачу, і українська збірна завершила перший тайм із переможним 2:0.

У другому таймі турки пресингували наших футболістів, але вже не змогли зламати хід матчу на свою користь. Але й українські нападники Коноплянка і Матвієнко не змогли реалізувати ще дві голові ситуації – обидва рази м’яч летів повз ворота. 

Обидва голи в цьому матчі забив новоспечений гравець німецької "Боруссії" з Дортмунда Андрій Ярмоленко, і обидва з порушенням правил, пише УНІАН. У першому випадку гравець перебував у офсайді, у другому йому віддавав пас Коноплянка з ауту.

В інших матчах групи J збірна Фінляндії обіграла на своєму полі команду Ісландії – 1:0, а команди Хорватії і Косово не дограли матч. Таким чином, у збірної України 14 очок, Ісландії та Хорватії – 13, Туреччини – 11, Фінляндії – 4, Косово – 1.

У вівторок, 5 вересня, збірна України зіграє в гостях з командою Ісландії.



 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: