fbpx

Україна стрімко падає у рейтингу миролюбності

Суспільство 14:05, 18.06, 2014

Україна, як і Південний Судан та Єгипет, показала найбільш значне падіння в рейтингу рівня миру. Показник оцінює 22 індикатори "миролюбності" різних націй.

Як показує звіт Інституту економіки та миру, світ став найменш миролюбним з 2008 року. Спадний тренд викликаний сепаратистським заколотом в Україні, продовженням конфлікту в Сирії і громадянською війною в Південному Судані, пише НВ.

Аналітики підрахували, що конфлікти обійшлися Україні (141-е місце зі 162-о) в $ 11,265 млрд. Росія зі 152-им місцем втратила через насильство $ 242 млрд. 

Особливий спад в рейтингу цього року викликаний падінням у чотирьох з 22 індикаторів, відзначають дослідники. Ними стали терористична діяльність, кількість конфліктів, біженців і загибель у внутрішніх чварах. 

Сирія виявилася найменш мирною державою, опустившись нижче колишнього антилідера Афганістану. Найбільше падіння показника "миролюбності" відзначено в Південному Судані, де жорстоке протистояння спалахнуло минулого грудня.

Водночас Грузія поліпшила свої показники більше за інших, дослідники відзначають зростання стабільності в кавказькій республіці після конфлікту з Росією в 2008 році. Слідом за нею за результатами поліпшення йдуть Кот-д'Івуар і Лівія, що відходять від конфліктів минулих років. 

Європа зберігає свій імідж найбільш мирного регіону. У топ-5 найбільш миролюбних націй – Данія, Австрія, Нова Зеландія і Швейцарія, наступні за лідером – Ісландією. Паралельно Британія і Франція зайняли лише 47-е і 48-е місця, тоді як Туреччина – 128-е.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: